Szívügyünk: a helyi élelmiszer

Közzététel: 2023.02.14.
Szerző: ruralcottage

Vásárolj helyi élelmiszert! Vidékfejlesztéssel foglalkozó házaspárként szívügyünknek tekintjük, hogy a turisták ne csak a szép Balaton-felvidéki tájjal találkozzanak, hanem annak fenntartóival, az itt lakó emberekkel is. Ők tartják fent a tájat és ők állítják elő a helyi élelmiszer termékeket.

 

Attól ilyen szép, változatos ez a szőlőkkel, gyümölcsösökkel, pincékkel és erdőfoltokkal tagolt, kőfalak által szabdalt, dimbes-dombos vidék, hogy egy kis helyi közösség él és gazdálkodik itt.

Ha személyesen nem is, de legalább termékeiken keresztül ismerjétek meg őket – a Kőházban helyi termék polcot tartunk fenn és valamennyi nálunk bérelhető házban rendelhető helyi termék reggeli csomag. Hogy kiszakadj a mindennapokból és érezd az utazás ízét, kóstold meg a helyit!

A helyi termékek megvásárlásával

  • egészséges, hazai élelmiszerekhez jutsz
  • egy olyan közösséget támogatsz, amely ezt a gyönyörű tájat fenntartja
  • a megszokott, ipari élelmiszerektől eltérő ízeket élvezhetsz

A helyi termék polcunkon „előválogattuk” őket nektek – csak a kedvenceinket tartjuk. A reggelinkben a szezonálisan elérhető, friss, a környéken fellelhető házi élelmiszereket kínáljuk. Árakól és részletekről a szolgáltatások menüpont alatt olvashattok.

Kiadó házaink között a FOGLALÁS menüben kereshetsz. Házainkban nemcsak helyi termék reggeli rendelhető, hanem helyben rendelkezésre álló elektromos és hagyományos kerékpárok is kölcsönözhetőek.

A helyi termék polc úgy működik, mint a hotelekben a minibár: bármikor leemelhetsz egy üveg bort vagy lekvárt, zöldségkrémet, mézet stb. a polcról. Távozáskor egyben kell fizetni a fogyasztást – természetesen mindenről számlát adunk.